Hotel “De Kievit”

Hotel “De Kievit” is van oorsprong een school opgericht in 1872, en naderhand verbouwd tot jeugdherberg, met later een hotelgedeelte erbij. In 2002 zijn er diverse slaapzaaltjes gerenoveerd en zijn er 5x 2-persoonskamers incl. douche/wc bijgekomen.. In 2008 zijn er weer 5 kamers gerenoveerd incl. douche en wc. Het is nu een eenvoudig hotel met 2 sterren en biedt onderdak aan diverse groeperingen, waaronder scholieren, studenten, sporters, vissers, vogelaars, bedrijven, families e.a. Ook individuen,die willen genieten van de rust, het strand, het uitgaan, de natuur of aktieve vakantie, vinden hier hun intrek. Het is gelegen in het rustige noorden, temidden van het strand (6 km), het wad (4 km), natuurgebied de Slufter (3 km), het paracentrum (2 km) de golfschool (4 km) de catamaranschool en het kanocentrum (6 km).

Het hotel heeft 95 bedden, verdeeld in verschillende slaapzaaltjes van 4 tot 10 personen en diverse 1, 2, 3 en 4 persoons kamers, de meesten met douche / wc. De gasten kunnen gebruik maken van L.O. (logies met ontbijt), H.P. (L.O. met diner) of V.P. (H.P. met lunchpakket).Verder verzorgd het hotel op aanvraag; lunches vanaf 10,00p.p., barbeque’s vanaf 20,00 p.p.,

Algemene voorwaarden

U dient Uw reservering te garanderen met het opgeven van Uw creditcard gegevens of een aanbetaling van

30 % te voldoen met Ideal. Het resterende bedrag word verrekend bij aankomst.

Annulerings voorwaarden:

Annulering tot 7 dagen voor boekingsdatum is zonder kosten

Annulering 7 dagen tot 1 dag voor aankomstdatum is 50 % van het bedrag

Annulering op de dag van aankomst is 100 % van het bedrag

.Nummer kamer van koophandel 37077936 BTW nummer nl817849567B01

 

Faciliteiten

Het ontbijt-buffet staat klaar van 8 -10 uur ’s morgens met zondags een uitloop naar 11 uur. Vanaf 13 uur is er de mogelijkheid om wat van de kleine kaart te nuttigen, en ’s avonds vanaf 18 uur wordt het diner geserveerd. Het hotel heeft een ruime zaal, (+/-100m²) ingericht in de jaren 60 stijl, waar men ontbijt, luncht, dineert, en waar ook de bar is, met poolbiljart en dartbord. De mogelijkheid is er om een fiets of auto te huren, gebruik te maken van het sportveld, het terras, het grote video- scherm, en de spelletjes.

Om het de vakantieganger zo prettig mogelijk te maken, adviseert of regelt het hotel voor haar gasten o.a. dagprogramma’s en slecht-weer-programma’s, waaronder; tandemspringen, rondvluchten, zeilen, kanovaren, surfen, raften, handboogschieten, krat-of wandklimmen, rolskiën, polsstokspringen, karten, klootschieten, tokkelen, zeskamp, mountainbiken, survival, adventure, hike, paardrijden, beachvolleybal, sportvissen, garnalenvissen, zeil-kotter, robbentocht, zwemmen, bowlen, fietsroutes, wandelroutes, pleziertochten met paard en wagen, strandlopen met een jutter, wad-of duinlopen met een vogelaar, enz. Bezoek aan; zeehonden opvangcentrum “Ecomare”, vliegveldmuseum,juttersmuseum, dekbedden- fabriek, schapenboerderij, kinderboerderij, texelse drankjes proeflokaal, texelse bierbrouwerij, kaasboerderij, enz.

Impressie